bérlőszűrés bérlő kiválasztás albérletpiac azonnali fizetési rendszer banking ingatlan 2020 Magyarország Ingatlanműhely

Az albérletpiac szereplői újabb eszközt kaptak a kezükbe mától. Az azonnali átutalás rendszere megteremti a lehetőséget, hogy a bérlők és a bérbeadók úgy válasszanak maguknak partnert, akik ezt a rendszert a bérleti szerződés aláírásától használni kívánják.

Bérlőként, miért bérelnénk olyan bérbeadótól, aki csak készpénzt fogad el? Bérbeadóként, miért adnánk ki a lakásunkat olyan bérlőnek, aki csak készpénzben akar fizetni?

A készpénz használata kockázatnövelő az albérletpiacon is. Aki biztonságos játékos, aki a biztonságot keresi az albérletpiacon, az mától sokkal inkább kihasználhatja, érvényesítheti a bankszámla előnyeit, mint eddig bármikor:

- Nem lehet kifogás a banki nyitvatartási idő.

- Nem lehet kifogás, hogy melyik magyar bankot használjuk.

- Nem lehet kifogás a hétvége vagy az esti időpont.

Mától, heti hét napban, napi 24 órában tud a bérlő vagy a bérbeadó online fizetni

Egy bérleti szerződés aláírása után azonnal elutalható a pénzügyi biztosíték, az első havi lakbér.

A bérlő vagy a bérbeadó fizetőképességét inkább mutatja az, ha képes azonnali utalást kezdeményezni és fogadni, mint az, ha készpénz van nála.

- Nem eshet a bérlő fizetési késedelembe péntek délután, hogy a bank csak hétfőn nyit ki újra.

- A bérlőknek mától semmilyen esélyünk nincs a bankokra fogni a fizetési késedelmet.

- Akinek van pénze, az bármikor és bárkinek tud utalni Magyarországon belül, másik, magyar bankszámlára.

- Akinek viszont nincs pénze, annak mától nincs semmilyen kifogása miért nem tud fizetni.

- Mától, a bérbeadó a bérlőtől átveszi a lakást és azonnal el tud vele számolni, vissza tudja neki utalni a kívánt összeget.

Nincs szükség készpénzre mától az albérletpiacon 7/24-ben. Ez egy óriási lehetőség a helyes bérbeadó és bérlő kiválasztására is.

A digitális analfabéták lehet, hogy továbbra is keresni fogják egymás társaságát. De, ha mi nem vagyunk azok, akkor miért vennénk ki lakást digitális analfabétától vagy adnánk ki lakást neki?

Aki szereti, ha a bérbeadó vagy a bérlő online életet él, az mától ezt nyomatékosíthatja is a bérleti szerződés megkötésének körülményeiben és magában a bérleti szerződésben is.

- Elvárható, hogy a felek mobil internetet használjanak a szerződéskötéskor is.

- Elég, ha az egyik fél biztosítja a mobilinternetet és megosztja a másik féllel. De a szerződésben már kiköthető, hogy a szerződés alapját és megkötésének a feltételét képezi a szerződő felek folyamatos online elérhetősége, online kapcsolata, ami mától már nemcsak a kapcsolttartást segíti, hanem a pénzügyi feltételek teljesítését is.

- Az albérletpiac mától minden szempontból készpénzmentes lehet Magyarországon 7/24-ben.

- A jó bérlők és bérbeadók között a legjobbak biztosan készpénzmentes kapcsolatban gondolkodnak 7/24-ben a bérleti jogviszony teljes időtartama alatt.

A bérlőknek a legjobb bérbeadók és a bérbeadóknak a legjobb bérlők megtalálása a közös érdekük. Az azonnali fizetés rendszere segít a bérlőknek és a bérbeadóknek ebben, növelve az albérletpiac hatékonyságát, segítve a jóhiszemű felek együttműködését.

A készpénz az albérletpiacon eddig csak hátrány volt, mától már inkább veszélyforrás. Aki csak tudja, kerülje el. Ne álljon szóba készpénzes bérlővel vagy bérbeadóval, ha jót akar magának 2020. március 2-tól.

Kép: Ingatlanműhely

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely