Mi azt mondjuk, hogy egy vevő megengedheti magának, hogy hiszékeny legyen és érzelmei vezéreljék döntéseit, de egy eladó mindig legyen racionális és nyitott szemmel tudjon járni-kelni ezen az aknamezős piacon, ahol ma a józan észre sokkal több szükség van mint bármikor előtte.

 lakáspiac budapest_ingatlan

Ha valaki nem tudja felmérni a helyzetét, hogy mikor mit és mennyiért lehet eladni, az saját magát hozza kellemetlen helyzetbe és egyben kiszolgáltatja magát az ingatlanpiaci „mentalistáknak”.

Az eladókkal pl. előszeretettel pesszimisták az ingatlan szakemberek, addig a vevőknek annál pozitívabban akarják bemutatni a lehetőségeiket. Ez a kettőség az ingatlanos szakmai rossz hírének az alapja, amiből könnyen levonják egyesek a következtetést, hogy csak közvetítővel ne büntessen a sors. A túl pozitív vagy túl negatív hozzáállás mind-mind túlzó természetesen. Az igazság valahol a kettő között van. Most ezt az aranyközéputat választva nézzük meg, hogy mit kell tudni az ingatlanpiacról általában és mit kell tudni a mai helyzetről, ami szorosan összefügg ennek a piacnak a mozgató erőivel. Részeltek itt!