CSOK- CSaládok Országos Kínzása?

csok szabadfelhasználású jelzáloghitel lakáshitel bama.hu lakásfelújítás hitelből ingatlanműhely

A hitellel (utólag) csak a baj van. Sokszor és sok féle képpen elmondtuk már, hogy az itthoni lakáshitelezési gyakorlat még csak a tanulás szakaszban van. Egy újabb példán szeretnénk bemutatni, hogy mennyire bosszantó tud lenni, hogy jelzáloghitel és jelzáloghitel között nem csak pénzügyi, de jogi értelemben is nagy különbség tud lenni.

A bama.hu-n jelent meg a 3 gyermekes család története. Röviden annyi történt, hogy utólag tájékoztatták őket arról, hogy szabadfelhasználású jelzáloghitel terheli a jelenlegi lakásukat, akkor ők nem élhetnek a használt lakásvásárláshoz járó családi otthonteremtési támogatással. Ha lakáshitelük lenne, amit lakásvásárláshoz vagy lakásépítéshez vettek volna fel, akkor az nem számítana, így viszont, hiába a 3 gyerek, a fizetőképesség, a megfelelő önerő, a szabály az kérem szabály.

Mielőtt kígyót békát mondanánk az állami bürokráciára, a cikk leírja, hogy az „átkos” szocpol idején is ugyan ez volt a szabály, tehát nem új a szabályozás, csak nem igazán közismert.

Miért vesz fel valaki szabadfelhasználású jelzáloghitelt?

A válasz nagyon egyszerű. Lakásvásárlásnál, ha lakást fel kell újítanunk, általában két út ál előttünk:

1. A lakást kp-ra vásároljuk, mert úgy gyorsabban és gond nélkül juthatunk a kiválasztott lakáshoz és majd a felújítás költségét bankhitelből (szabadfelhasználású jelzáloghitelből) fizetjük.

2. Lakáshitelre vásárolunk  és az így megspórolt kp-t költjük el a lakásfelújításra.

Azt mondaná a laikus első ránézésére, hogy teljesen mindegy melyiket választjuk. A „magyar” családi otthonteremtési támogatás elvei szerint viszont egyáltalán nem. Aki a jövőben gondolkodik a CSOK-ban, az csak a 2. megoldással válik jogosulttá a CSOK bármilyen formájára, a 1. megoldással teljesen kizárja magát a CSOK-ból.

Hozzá is tennénk gyorsan, hogy csak akkor lesz belőle baj, hogy ha a hitelt a lakás eladási árából szeretnénk visszafizetni és közben egy másik lakást szeretnénk vásárolni vagy éppen házat építeni.

Ettől függetlenül szerintünk, ezt a szabályt mégis csak el kellene törölni, mert nincs semmilyen értelmes magyarázata az ilyen erős diszkriminációnak ( a felvett hitelből bármit vehetett, nem csak a lakásra költhette - elég gyenge érv !), ha a Család egyébként fizető- és hitelképes is egyben.

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely

Tovább

Lakáspiac: Hazug ember vagy sánta kutya?

lakáspiac albérletpiac bérlők bérbeadók trend ingatlanműhely

A foci EB és a BREXIT most leköti a médiát, van miről beszélniük. Mi most mégis folytatnánk egy gondolatot, amit még januárban részletesen kifejtettünk. A lakáspiacról is pont annyit tudunk általában, amennyit a médiában látunk, hallunk vagy olvasunk.

A magyar ingatlanmédia egy ökoszisztéma, amiről talán még ma sem tudják elegen, hogy legalább annyira manipulatív, mint amennyire objektív akar lenni.

A téma azért aktuális újra, mert az index.hu birodalom politikai csatározások színhelye lett. Sokan azt sem tudják, hogy mit jelent valójában az index.hu birodalom, ami nem csak egy híroldal. A magyar online tér az index.hu árnyékában él. Így az index.hu-hoz tartozik a gazdasági újságírás két fontos oldala, a napi.hu és a portfolio.hu is. Az utóbbi sok üzleti konferenciát szervez, ingyenes befektetési előadásokat tart, egyszóval igen aktív szereplője a magyar üzleti életnek. A port.hu, az inforadio.hu is az index.hu birodalom része. De nem felejthetjük el az otthonterkep.hu-t sem, ami szintén egy index.hu termék és gyakorlatilag meg is érkeztünk a mai témánkhoz. Bár még előtte egy picit elidőznénk az FHB Banknál, mert végülis, minden szál odavezet. Az index.hu birodalom tulajdonosa az FHB bank jelenlegi vezetője. Direkt nem írjuk ki a nevét, elég róla annyit mondani, hogy bár sokak szerint az index.hu birodalom nem az európia néppárt filozófiáját képviseli, politikailag, a tulajdonosa mégis inkább a jelenlegi magyar kormánypárttal ápol szorosabb kapcsolatot. A téma azért aktuális újra, mert a Figyelő, az Origo és 444.hu már hetek óta tájékoztat arról, hogy az FHB vezér kegyvesztett lett, az index.hu birodalmat pedig komoly nyomás alá helyezte a NAV, hiszen teljes átvizsgálás alatt van. A házkutatás és a politikai nyomás a magyar ingatlanmédiára is hat. Sokkal kevesebb és sokkal szerényebb hírek jelennek meg náluk. Pedig csak így válik igazán érthetővé, hogy miért folyt a csapból is a lakáspiac minden formában az index.hu birodalomban pl. 2015-ben. A jelenlegi magyar kormány újraválasztásának egyik eszköze a lakáspiac befolyásolása.

A pörgő lakáspiac legalább olyan pozitív üzenetet hordoz, mint a magyar gólzápor a foci EB-n.

A szocpolt átnevezték CSOK-ra, majd 3 gyerek után 10 milliót ajánlottak, csökkentették az új lakások ÁFA-ját, amit az index.hu média birodalom napi szinten tálalt, még néha túlzásba is esett, nem is kicsit. Magyarázzuk bele, hogy az index.hu-t nem tartják kormánypártinak, de ha a tulajdonosa mégis az, akkor azért ad az egész történetnek egy fajta utóízt.

Az index.hu birodalom (másnéven a CEMP Csoport) hasábjain az ellenük folyó és a vezetőjük elleni boszorkányüldözésről természetesen mélyen hallgatnak. Erre jó a foci EB és a BREXIT, hogy visszacsatoljunk a kezdő gondolatra. Januárban már megfogalmaztuk, hogy a „magyar modell” cenzúrázza az ingatlanpiaci híreket, csak azt jelenít meg, amihez érdeke fűződik és radíroz mindent, ami számára kényelmetlen. Ez persze általában igaz a média működésére, legalábbis, ami az index.hu birodalmat illeti. A közönség, mi, az olvasók, pedig az ő szemszögükből alkotunk véleményt pl. a lakáspiacról.

Elhisszük azt, hogy milyen könnyű lakásokat kiadni Budapesten pl. Pedig ez nem igaz. Egyre nehezebb a lakáskiadóknak.

Ha most 15 évre visszamegyünk, akkor azt mondanánk, hogy 15 éve nagyon könnyű volt kiadni, 10 éve, könnyű, 5 éve már nehéz, mostanában pedig egyre nehezebb. De miért mondaná ezt bárki nyíltan, amikor az a lényeg, hogy lakásokat adjanak el, mármint az otthonterkep.hu segítségével és persze a lakáskiállításokon, amit a portfolio.hu szervezett először 2015-ben, majd idén tavasszal és már szervezik az őszit. Az ingatlanpiacból mindig mindenki valamilyen formában pénzt akar csinálni. Ami nem baj, ettől üzlet az üzlet. A baj ott kezdődik, amikor szándékosan és tudatosan hallgatunk el információkat, befolyásolva ezzel a szereplők döntéseit. A fizetett hirdetésekben megjelenő ingatlanos vállalkozások is általában a saját maguk képére formálják a piacot. Minden érintett úgy beszél a lakáspiacról, ahogy neki jó. Ha egy cég új lakásokat épít, akkor az ingatlanmédiában az újlakások mint jó befektetések szerepelnek. Ez sem igaz általában. Új lakást ritkán éri meg befektetésnek venni Magyarországon, mert mindig olyan drága – figyelembe véve az aktuális piaci viszonyokat. Ez is egy tévhit, amit bőszen kommunikálnak állandóan. Pedig, aki befektetést keres, annak az új építésű lakások ritkán jelentenek alternatívát. Van ilyen, félreértés ne essék, de csak elvétve.

Az esetek döntő többségében az új lakások rosszabbul teljesítenek, ha befektetésként vizsgáljuk őket. Na pont ezért beszélnek az ellenkezőjéről az ingatlanmédiában.

Végül eljutunk oda, becsapva érezzük magunkat, teljesen kiszolgáltatottnak, hogy akkor most kinek higgyünk, kiben bízunk, ha a lakáspiacról akarunk hiteles és biztos információkat?

A kérdés bizony jogos és nagyon is aktuális. Egyrészt le kell tudnunk vetkőzni a sztereotípiákat.

Amit igaznak tartottak az elmúlt 15 évben, az gyakorlatilag nem volt igaz.

Ilyen a diákbérlők hatása is a budapesti albérletpiacon, ami a gyakorlatban elenyésző. 15 éve például sokkal több diák bérelt lakást Budapesten mint ma. A demográfiai hatások mellett – fogyunk, tehát kevesebb a gyerek és így kevesebb évről évre az egyetemista és főiskolás diák is – aki tud, az inkább lakást vesz a gyerekének, nem bérel neki. 15 éve sokkal inkább béreltek és kevésbé volt alternatíva a vásárlás.

Az egész lakáspiacra - beleértve az albérletpiacot is - hat egyébként is a lakásvásárlás (saját otthon) erős vágya.

2016-ról már írtuk, hogy a kihívások éve az albérletpiacon. De gyakorlatilag az történik, hogy az amúgy nagyon pici albérletpiac – 3%-a lakosságnak él piaci alapú albérletben – keresleti oldala bizony nem túl erős.

Az ingatlanmédia által keltett hírek, miszerint nagyon sokan keresnek albérletet egyszerűen nem igaz.

Kevesebben keresnek kiadó lakásokat, mert aki tud, az vásárol, vagy külföldre megy dolgozni. Az elvándorlás hatása két irányú:

1. Akik már tartósan külföldön élnek, ők megjelennek vásárlóként = a megtakarításukból itthon vásárolnak ingatlant (telket, házat, lakást).

2. Akik viszont mostanában mentek el, ők meg hiányoznak a bérlői piacról, mert jelentős részük bérlő volt, nem lakástulajdonos.

Az albérletpiac összefoglalva mérete miatt nagyon szenzitív 2016-ban:

- a bérlők keresleti oldalára hat a növekvő adásvételek száma = a bérlők egy (nagy) részéből lakástulajdonos lesz

- az albérletpiacra hat az elvándorlás, mert a bérlők nem Budapesten lesznek bérlők, hanem máshol az EU-ban

- az albérletek száma, minősége nő (velük együtt az árak is), miközben a bérlők száma csökken, a bérlők minősége romlik = egyre olcsóbb lakások felé tolódik el a kereslet

- ebből következik az, hogy az albérletpiacon a kínálat sem árban, sem minőségben nem veszi figyelembe a bérlők számának fogyását és árérzékenységét

- ami egy évek óta tartó folyamat és 2016-ban már egyre nyilvánvalóbb, hogy Budapesten 100 ezer forint alatt éri meg lakásokat kiadni, mert arra van valódi kereslet

- miközben a lakások vételárai, felújítási költségei éppenséggel a 100 ezer fölötti albérletpiac felé tolja a befektetőket

A magyar ingatlanmédia pedig mindent meg is tesz, hogy a lakásvásárlók magabiztosan vásároljanak és lépjenek bérbeadóként a piacra, miközben rengeteg félnivalójuk lenne és inkább aggódniuk kellene, hogy az albérletpiac semmilyen szinten nincs összhangban az elvárásaikkal. A bérlők pedig nem állnak sorba, ha még is, akkor is nagyon meg kell gondolni, hogy kit enged az ember a lakásába, annyira sok lett a megbízhatatlan és vállalhatatlan (önjelölt) bérlő.

Örülhetünk a foci EB sikereinknek, izgulhatunk a BREXIT-en és értelmezhetőnek vagy éppen értelmezhetetlennek gondolhatjuk az index.hu médiabirodalom és a magyar belpolitika csatározását, miközben a lakáspiacról alkotott véleményünket, lehet, hogy ideje lenne felülvizsgálni.

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely

Tovább

Lakottan árverezett lakás kérdezz-felelek

lakott lakás árverés árverési vevő beköltözhető állapot végrehajtás végrehajtó

Mások nyomorúsága egyeseknek csak üzleti lehetőség. Sokan csak remélik, hogy sosem kerülnek ilyen helyzetbe, vannak akik alig várják, hogy minél több olyan ingatlan kerüljön kézzelfogható közelségbe, amit árvereznek. Az elmúlt héten megjelent posztunk után többen érdeklődtek, hogy milyen módon lehet ilyen lakásokhoz jutni. A válaszok ismertek azok számára, akik már rászánták az időt és utána néztek mire figyeljenek oda. Egy lakásvásárlónak mindig legyen ügyvédje, ez legyen az első, akkoris, ha normál módon a lakáspiacról vásáról és akkoris, ha bírósági végrehajtón keresztül. Ügyvéd legyen az első és ne az utolsó, amire gondolunk vevőként.

A beköltözhető árverezés alatt álló ingatlan is lehet lakott?

A végrehajtás során az ingatlanokat főszabály szerint beköltözhető állapotban kell a nyilvános árverésen kínálni. A félreértés ebből adódik, mert a beköltözhető lakóingatlan nem azt jelenti, hogy nem lakja senki, hanem azt, hogy a végrehajtó feladata gondoskodni a bentlakó személy(ek) kiköltöztetéséről. Tévhit az, hogy ha egy árverezett ingatlan beköltözhető státuszú, de mégis lakják, akkor a végén az új tulajdonosnak kell „nyűglődnie” a lakókkal. Az minden ilyen esetben a végrehajtó kötelessége.

Árvereznek lakottan is (tehát nem beköltözhető) lakásokat is?

Igen, ezt az árverezett lakás státuszánál jelölik. A bírósági végrehajtásról szóló törvény szabályozza, hogy milyen esetekben kell lakottan árverezni a lakóingatlant. Fontos itt megjegyezni, hogy nem attól lakott státuszú egy árverezett ingatlan, mert abban laknak. Az a tény, hogy valaki lakik benne, még nem jelenti azt, hogy lakottan kerül árverezésre, mert ennek más szabályai vannak.

1. Bérlő

Ha érvényes bérleti szerződés alapján bérlő lakik benne, akkor lakottan kell árverezni.

2. Haszonélvező

Ha haszonélvező lakik benne, akkor is lakottan árverezik a lakást.

3. Nem adós tulajdonostárs

Lakottan kell árverezni az ingatlan tulajdoni hányadát, ha az ingatlanban nem adós tulajdonostárs lakik.

4. Adós szülei, nagyszülei (= egyenesági felmenője)

Szintén lakottan árverezik, ha a lakásban az adós egyenesági felmenője lakik, és lakóhelye a végrehajtási eljárás megindítását megelőző 6 hónapban is ebben volt, és az ingatlan tulajdonjogát az adós tőle ingyenesen szerezte. Itt is fontosak ezek a feltételek.

5 .Az adós maga kéri

Nagyon ritkán az adós és a végrehajtást kérő meg is állapodhatnak abban, hogy az ingatlant lakottan kérik árverezni.

A lakott lakások előnyei és hátrányai az árverési vevő szempontjából:

Milyen jogai vannak a bentlakónak?

A bent maradt személy(eke)t olyan jogok illetik meg, mintha az ingatlannak bérlője lenne. A polgárjogi viszonynak köszönhetően az ingatlan használatáért használati díjat kell fizetnie a bentlakónak az új tulajdonos felé. Vigyázzunk viszont arra, hogy természetesen nincs használati díj, ha a bentlakó például haszonélvezeti joga alapján is jogosult az ingatlan használatára. A bentlakó személyét ezért fontos minden esetben tisztázni, nem csak azt, hogy lakott vagy nem lakott az adott ingatlan. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy mégis ki lakik az adott ingatlanban.

Mit tehet az új tulajdonos, hogy birtokba vegye a lakását?

Az új tulajdonos ilyen esetben nem élhet a „rendes” felmondás jogával, ami határozatlan idejű bérlet esetén megilletné. A tulajdonos csak úgy szüntetheti meg a bentlakó, - pl. volttulajdonossal fennálló jogviszonyt - ha a bentlakónak cserelakást tud biztosítani vagy pedig a bentlakó a felmondásra okot ad, például: felszólításra nem fizeti meg a használati díjat, rongálja, nem rendeltetésének megfelelően használja az ingatlant. Igen, jól értik ezeket a sorokat. A helyzet elég abszurd, mert egy bérleti jogviszonyról beszélhetünk, ami nem szerződéses alapú. A lakás használatáért használati díjat kell kérni, amit ha nem fizet, akkor ezért már fel kell szólítanunk és csak a fizetés megtagadás után lehet a kérni a lakás kiürítését. Ha pedig a bentlakó például jogi segítséget vesz igénybe, akkor húzhatja az időt és akár elszámolási vitát is provokálhat, mondjuk az elvárt lakáshasználati díj miatt. Ez mindenképpen egy időigényes és idegőrlő lehet.

Hangsúlyozzuk, hogy ilyen védelem csak lakottan való árverezés esetén illeti a bentlakót, akkor nem, ha beköltözhető állapotban árverezik az ingatlant.

A beköltözhető állapotban árverezett lakásban lakó jogai

Egyszerűen ilyenkor a bentlakó nem hivatkozhat arra, hogy őt a bérlő jogai illetik meg. Ilyen esetben arra van lehetőség, hogy az ingatlanban lakó (általában a tulajdonos) a becsérték közlését követően idő húzást (=halasztást) kérjen a bíróságtól az ingatlan elhagyására. Halasztást a bíróság egy alkalommal, legfeljebb 6 hónapra adhat, ha az adósnak ez az egyetlen lakóingatlana, lakóhelye is ebben van, és a végrehajtási eljárás megindítását megelőző 6 hónapban is ebben volt, valamint az adós az elhelyezését ideiglenesen sem tudja máshol biztosítani. Jogilag arra is van lehetőség, hogy a bentlakó megállapodjon az új tulajdonossal, hogy a jövőben bérleti díj fizetése ellenében bérlőként használhatja az ingatlant - még ha erre az esetek döntő többségében egyáltalán nincs semmilyen reális esély.

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely

Tovább

A jövő konyhái robot(gépek)kel

Konyha Konyhai robot robot chef designporn ingatlanműhely

Néha van kedvünk a konyhai munkához, néha nem. Valamikor a konyha csak a konfliktus forrása, máskor minden ott töltött perc feledhetetlen élmény marad. A házimunka szerves része a konyhai teendők elvégzése. Vállunkról a terhet a jövőben talán valódi konyhai robotok, nem pedig robotgépek veszik majd le.

Robotoljon a robot a konyhában!

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Tovább

Mit tegyünk, ha tévedésből árverezik a lakásunkat?

ingatlan árverés  végrehajtás kényszerértékesítés végrehajtó téves lakáscím ingatlanműhely

Néhány napja jelezte a lakás bérlője, hogy egy fura végrehajtós levelet talált a postaládában, ami sem az ő sem a lakás tulajdonosának nem szól, de a cím stimmel. Először azt mondtuk dobja ki nyugodtan, ne foglalkozzon vele. A lakás múltja kalandos, állandóan jönnek idegen nevekre levelek. De még a rendőrség is járt a lakásban nem túl régen, mert egy előző lakót kerestek, amit mi nem ismertünk, természetesen a bérlő sem. Szóval zajlik az élet a lakás körül.

A bérlő tegnap csak kibontotta a levelet és meglepve olvasta, hogy a lakást banki tartozás miatt már árverezik is. A lakás címe pontos, de sem a mérete, szoba száma sem a tulajdonos neve nem stimmel.

ingatlan árverés  végrehajtás kényszerértékesítés végrehajtó téves lakáscím ingatlanműhely

Gyors utána járás után kiderült a turpisság. Ez egy földszinti lakás a társasházban. A földszinten nincs sem 1-es, sem 2-es, sem 3-as lakás, hanem 4-sel kezdődik a számozás. Ez eddig senkit sem zavart. A földhivatalnál viszont a lakás ajtók számai 1-sel kezdődnek. Ami a földhivatalban az 1-es lakás, az a társasházban a 4-es lakást jelenti. A végrehajtó pedig le is fotózta a 4-es lakás ajtaját és nyilvánosan meg is hirdette nyilvános árverésre, miközben neki a 7-es lakás ajtaját kellett volna lefotóznia, ami a földhivatalnál a 4-es lakás.

Új társasházak esetében az albetétesítésnél előfordulnak hibák, méghozzá elég gyakran. A földhivatalnál bejegyzett ajtó számok néha köszönő viszonyban sincsenek a társasházban szereplő ajtó számokkal. Ezt érdemes ellenőrizni, mert sokszor csak értékesítésnél derül ki, hogy a földhivatal szerint nem is azt a lakást vettük meg, amiben a társasházban lakunk, vagy amit eddig bérbeadtunk. Téves végrehajtással még mi sem találkoztunk.

Mit szólt a végrehajtó?

Udvariasan és vidáman előadtuk, hogy mindenképpen figyeljen oda a részletekre. Szépen le is lett írva, hogy a lefotózott és árverésre kiírt lakás a valóságban a 7-es lakás a társasház földszintjén és nem a 4-es. Humorosan fogta fel, mert talán ő sem találkozik minden nap ilyen bakival. Természetesen bejelentjük a hibát hivatalos tértivevényes levélben a társasház közösképviselőjének megerősítésével, akik tudják, hogy el vannak számozva a lakások a földszinten. Ha a lakás címe nem is stimmel, a tulajdonos neve és az adottságai alapján egyértelműen azonosítható a társasházon belül.

Ha lesz folytatása ígérjük beszámolunk róla. Addig is nagyon örülünk, hogy időben lett észrevéve a hiba, amit ezutón is köszönünk a bérlőnek. Látszik, hogy mi sem vagyunk tökéletesek és ha ránk hallgat, akkor az hiba lett volna. Látható, hogy már augusztus 2-ra lakáslátogatást szervezett a téves lakáshoz a végrehajtó. Ha valakinek van hasonló története, kérjük ossza meg a kommentekben, vagy akár Facebook oldalunkon.

FRISSÍTVE: Esti hír lett a 2016. június 17-i Tényekben.

ingatlan árverés  végrehajtás kényszerértékesítés végrehajtó téves lakáscím ingatlanműhely

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Tovább

Ingatlanműhely

blogavatar

Lakásviszonyok Magyarországon

Fontos a véleményük

Ezért Facebook kommentelésre váltottunk, hogy együtt hangosabban gondolkodjunk.

Budapest Real Estate Research