drog drogtermesztés bűncselekmény police.hu albérlet ingatlanműhely

A mostani műhelymunka sem nevezhető rendhagyónak. A lakások sokszor lehetnek bűncselekmények helyszínei. A sor végtelen, de mi most a drogtermesztőkre helyezzük a hangsúlyt, őket emeljük. ki. A rendőrség október 26-án egy szépen berendezett szekrényt talált a házkutatáskor.

Bérbeadóként honnan tudhatjuk, hogy valami nem stimmel?

Ha megnézik a fotókat láthatják, hogy a „fű” termesztéséhez nagyon sok égőt használnak, amik között van néhány, ami borzasztó sokat fogyasztanak, hiszen 24 órában világítják és tartják melegen  a növényeket.

Az extrém villanyfogyasztás  otthoni „kertészkedésre” utaló jel lehet.

drog drogtermesztés bűncselekmény police.hu albérlet ingatlanműhely

Egy ilyen lakásban töb tízezer forint a havi villanyszámla, ami a növények számától és a termesztési körülményektől is függ. A szekrény ötletes megoldás, mert nem szembetűnő. Ha bemegyünk a lakásba, nem feltűnő, mert ki nyitogatja a lakó szekrényét! Azt hiszik egyedi esetröl van szó? Sajnos nem. Aki pedig kiskertészt játszik otthon, az bizony nem is fog egy szót sem szólni, amikor a villanyszámlája télen-nyáron 40-50 ezer forint havonta. Ettől vannak vadabb fogyasztók is - aki drogkereskedő is - ott halmozódnak a növények, a termesztés folyamata gyorsabb, ezzel együtt pedig a villanyfogyasztás is drámaian nő.

drog drogtermesztés bűncselekmény police.hu albérlet ingatlanműhely

Nem tudjuk, hogy a rendőrség tisztában van-e ezzel, mert az áram szolgáltatóktól simán kaphatnak bejelentést, hogy „gyanúsan magas a fogyasztás”. A bankoknak is van pénzmosás miatt bejelentési kötelezettségük. Bérbeadóként akár még mi magunk is bejelenthetjük azt, hogy nem tartjuk normálisnak, ha a bérlőnk havi villanyfogyasztása az éves átlagos fogyasztással egyenlő. Persze tudjuk, hogy a legtöbb ilyen esetben jobb valahogy a bérlőt költözésre bírni pl. olyan kegyes hazugsággal, hogy a lakást el fogjuk adni és nem akarjuk, hogy benne maradjon. Azt azért ne várjuk meg, mire a rendőrség keres meg minket, hogy a bérlőt „kiköltöztették” és lenne néhány kérdésük a bérlőnk szokásairól és életviteléről.

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely