házikedvenc kisállat kutya macska albérlet bérlő ingatlanműhely

A kutyusok és cicák népszerűsége a bérbeadóknak is komoly fejtörést okozott az elmúlt 10 évben. Kutyával és cicával még ma sem olyan könnyű lakásba költözni, mert a kiadó lakások többségében ez még mindig nem megengedett. Most elsősorban a gazdikhoz szólunk, mert a bérbeadónak szíve joga eldönteni, hogy mit enged és mit nem a lakásában.

Tiszta kosz

Nem közismert oka a kisállatoktól való erős félelemnek a takarítási szokásainkban keresendő. Persze, tudjuk, mindenkinek csillog-villog otthon a lakása, steril mint egy műtő és még a földről is enni lehet. A hűtője olyan mint újkorában, a mosógépe sem penészes és sehol por, haj, kosz, zsír, vagy éppen vízkő. Még a feltételezés is sértő lenne, ha máshogy lenne. Közben pedig a valóság teljesen más, sajnos. Egy ilyen környezetben a kis kedvenceink csak habok lehetnek a tortán, mert a szőrük csak hullik, minden irányba és legalább olyan porosak is tudnak lenni, mint maga a lakás levegője. Csak nézzük meg, ahogy megrázza magát a kis drága napfényben és láthatjuk, hogy mi minden hullik ki belőle. Ahol kisállatot tartanak, ott még többet és még komolyabb szerekkel és berendezésekkel kellene takarítani. De, amikor a kutya és cica szőr már a konyhai lefolyóban van, vagy a beépített hűtőben, esetleg már a mikróban, akkor elképzelhetjük, hogy mindenhol megtalálható már. És ki fogja vizsgálni nagyítóval a lakást, hogy biztosan nincs szőr a lakásban, amikor az emberi hajat nem tudjuk rendesen összetakarítani a lakásban, nemhogy a kutya vagy macska szőrt. A rendszeres kutya és macska kozmetika sem helyettesíti a lakás takarítását, kár is rá hivatkozni, hogy az „én kedvencem az ápolt és tiszta”, mert a mi hajunk is állandóan hullik, pont, mint a kedvenceink szőre.

Paradigmaváltás vagy hidegháború?

Nem azon múlik, hogy a lakás bútorozottan kiadó vagy üresen, de mindenképpen a bútorozott lakást még nehezebb takarítani, mert nem csak a bútorokon, de alattuk, mögöttük is sok szőr maradhat. Nem a bútorok megrongálása a legnagyobb veszély ilyenkor sem, de benne van a pakliban, hogy a kis kedvenc éppen terminátornak képzelni magát vagy kis méregzsák lesz belőle. A feszültséget pedig egyszerű a bútorokon levezetni. A bútorozott lakás kisállat utáni kitakarítása – valódi és minden értelemben vett kitakarítása – nem kis munka. Ha cégre bízzuk, akkor meg főleg remeghet a szemkörnyéke és a mimikai ráncok mellett az állandó szarkalábak száma is gyarapodhat.

Már azért is, mert a bérbeadók is ritkán adnak ki patyolattiszta lakásokat. A bérlő már megint úgy érezheti, hogy a bérbeadó jár jobban azzal, ha ő viszont tökéltes állapotban adja vissza a lakását. Tehát végülis eljutottunk oda, ahonnan indultunk. A kiadó lakások tisztaságával vannak problémák. A bérlők és bérbeadók egymásra mutogatnak, hogy ki a hibás. Vannak koszos lakást átadó bérbeadók és bérlők is. A kisállatok pedig áldozatul esnek az emberi képmutatásnak, miközben csak arról van szó, hogy nem tudunk takarítani, vagy nem akarunk takarítani, vagy nem akarunk fizetni sem érte, hogy más takarítsa ki helyettünk.

Kisállattartóknak ezért azt javasoljuk, hogy ha kedvencükkel, kis családtagjukkal szeretnének bérelt lakásba költözni, helyezzenek nagyobb hangsúlyt a takarításra és akár a lakásbérleti szerződésben kössék ki, hogy ők bizony céggel szőrtelenítik és fertőtlenítik a lakást, hogy még allergiás is könnyedén be tudjon utánuk költözni egy lakásba. Mert allergiásból legalább annyi van, mint macska- és kutyatartóból. Nem, nem magunk miatt és nem is a bérbeadóért, hanem a kis kedvencünkért, ha tényleg családtagnak tekintjük.

házikedvenc kisállat kutya macska albérlet bérlő ingatlanműhely

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely