bizonytalanság csalódás-faktor gazdasági válság recesszió 2020 Magyarország Ingatlanműhely

Attól tartunk mások jelentenek ránk veszélyt, vagy mi jelentünk veszélyt másokra. És teljesen igazunk van. Csábító ajánlatok, vissza nem térő lehetőségek. Visszavonásig. Akció, akció, akció. A mi érdekünkben, nekünk, csak itt és most. Költsünk még ma is, ne takarékoskodjunk. Rendeljünk házhoz, rendeljünk otthonról. Csak rendeljünk, valamit vennünk kell., valamilyen szolgáltatást igénybe kell vennünk, de egyébként maradjunk otthon.

Hirdessünk olcsóbban lakást. Béreljünk olcsóbban lakást. Vegyünk olcsóbban lakást, akár. Egy hirdetési oldal például ezt üzeni nekünk manapság a társadalmi felelősségvállalás és szolidaritás nevében. A lényeg, a pénzünkre sok más embernek és cégnek fáj a foga, egy ingatlanhirdetési oldalnak is.

Mi meg még akár el is hihetjük, hogy milyen jó döntés most kiköltekezni. Pár hét és minden rendben lesz. Sőt, minden jobb lesz. Ezért, ha ma még nem vagyunk eladósodva, akkor gyorsan vegyünk fel valamilyen kölcsönt. Ha ma még van megtakarításunk, gyorsan éljük fel. A kockázatoktól meg ne féljünk. Nekünk is a pénzköltés mellett a pénzcsináláson járjon az eszünk.

Ami most van, attól minden csak jobb lehet. Ha most lépünk, akkor ezzel többet nyerhetünk, mint ha tovább várunk. A kockázati éhségünk növelése a cél. Nincs ma több kockázat, mint volt már bármikor előtte. Nincs ma több szélhámos, nincs ma több átverés, mint általában. Mindig mindennek ugyanaz a vége. Aki most „korán kel” az aranyat lel. Ébresztő, ébresztő! Ez nem valami más, valami ismeretlen. Ez csak egy óriási lehetőség, amiből könnyen kimaradhatunk, ha tétovázunk. Aki kimarad, az most tényleg lemarad.

A sok coach és életmód tanácsadó szerint, ha erősen hiszünk benne, akkor minden úgy lesz, ahogy mi akarjuk. Mi irányítunk, vegyük hát kezünkbe a sorsunkat. Ne kételkedjünk magunkban. Ha tényleg akarjuk, akkor mindig nyertesek lehetünk. Ha csak pozitívan gondolkodunk, csak pozitív dolgok történhetnek velünk. Tartsuk távol ezért a rossz gondolatainkat. Ne aggódjunk.

„A jóság elűzi a rosszat…” – énekelhetjük, mint a Hupikék Törpikék

Az optimista mindig mindenben lehetőséget lát. Abban is, amiben nincs. Akkor is, amikor más mentalitás a célravezető. Az optimizmus növeli a károkat, a pusztítás mértékét. Például gondoljunk bele abba, hogy a korábbi évek rózsaszín optimizmusa, túlzó elvárásai, üzleti és gazdasági hazugságai bizony ma már milyen kárnövelő hatással bírnak. 

Jobbak vagyunk – mondtuk. Jobban is csináljuk – hangsúlyoztuk. Ha lesz is baj, mi arra jobban fel vagyunk készülve, mint bárki más korábban – büszkélkedtünk vele. Mi meg tudunk oldani mindent – mert mi mindenhez (is) értünk. Mi jobban tudjuk másoknál hogyan kell ezt csinálni - hirdettük. Nekünk nincs szükségünk segítségre, mi oktatjuk a világot nem középiskolás fokon – kampányoltunk vele. Függetlenségünk és erőnk kikezdhetetlen, gondolataink valósággá válnak. Nincs előttünk akadály, legyőzhetetlen akadály meg nem is létezik. Csak tehetetlenség van, lehetetlenség nincs.

Csalódás-faktorral mindig számolni kellene, de nem számolunk. Gyanakodnunk kellene, de nem gyanakszunk. A kritikus gondolkodás helyett, a megalkuvás kényelmét választjuk. Máskülönben az a kishitűség, a gyengeség, a gyávaság jele lenne. Csak a vesztesek, az örök vesztesek gondolkodnak és mérlegelnek és keresik a kockázatokat. A nyertesek azok tesznek, cselekednek, nem állnak meg, nem állíthatják meg őket. A győzteseknek minden kihívás. Főleg az nagy kihívás számukra, hogy elhitessék a vesztesekkel is azt, hogy ők igazából még ennek a helyzetnek is a nyertesei. Az időt húzva, időt nyerve csupán, az utolsó filléreiket is kiimátkozva a zsebükből.

A nyertesek tényleg most próbálják csökkenteni az egyre csak növekvő veszteségeiket a vesztesek legnagyobb kárára. Az ügyeskedők bármi áron, bármilyen eszközzel, bármilyen nemes célra hivatkozva ma is valamiért szimpatikusabbnak tűnhetnek. Hiába nem volt egy tisztességes szavuk sem az elmúlt években, a kétszínűségük ellenére is a lelkes optimizmusuk egyszerűen szimpatikus számunkra.

Kép: Instagram

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely