ingatlanjog ügyvéd lakásátverések ingatlanmarketing ingatlan 2019 Magyarország Ingatlanműhely

Mint a krém (crema) a frissen főzött kávé tetején, úgy vonzza a tekintetet a megszámlálhatatlan lakásátverés az interneten. Nincs ma az a komoly lakáshirdetési oldal vagy közösségi média, ahol pillanatok alatt ne találnánk olyan hirdetéseket és ajánlatokat, amik mind egytől egyig a vevők lakásárakkal szembeni pesszimizmusára építene.

Egy vevőnek nincs az az alacsony lakásár, ami aggodalmat keltene benne 

Ha a vásárló kiszolgáltatott helyzetben van, akkor szinte mindig mindenről azt akarja hinni, hogy arany, ami fénylik. Erre mondják bölcsen, hogy a szegény embert még az ág is húzza. A hiszékenysége, az idealizmusa és a helyzete nagyon könnyen csalók áldozatává teheti. A lakásátverések pedig őket célozzák. A kockázatot tudatosan kereső lakásvásárlók is általában a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a pénzükből a szűkös anyagi helyzetükhöz képest. Bármilyen lehetőséget megragadhatnak és élhetnek vele, ha egy kicsit is hisznek benne, hogy azzal jól járhatnak.

A lakásáraknál is van az az alacsony szint, ami alatt egyszerűen nem szabad komolyan venni

De hogyan tudna ellenállni az, aki a célközönség. Úgy van megfogalmazva, mintha olvasnának a gondolatainkban. A csalás és átverés azonnal felismerhető már a hirdetésből és a különböző alternatív lakásszerzési megoldásokból. Kivételes, különleges és egyedi alkalomnak tűnnek.

Akciós lakás nincs!

Kivétel nélkül gyanús szöveggel és képpel próbálkoznak. Hízelegnek, elhúzzák az orrunk előtt a mézesmadzagot. Homályos részletek, semmitmondó üres ígéretek, nagy szavak. A visszautasíthatatlan ajánlatokat a lakáspiacon mindig jobb visszautasítani. Pénz nélkül nem lehet saját lakásunk. Az önerő megszerzése 10-15 év is lehet bérből és fizetésből, sok lemondással és ellentmondást nem tűrő hangyaszorgalommal. Ha vannak lakáscéljaink, akkor az ismert, biztos utat ne kockáztassuk a bizonytalanért.

A lakásszerzésnek is ára van, nem titka

Ez az ár nem helyettesíthető vagy spórolható meg. Ha ilyen hirdetéseket látunk, akkor jelentsük az adott közösségi oldalon. Ha a hirdetési oldalon látunk csaló lakáshirdetéseket, vagy csak olyat, ami semmilyen szempontból nem felel meg a lakáshirdetés szabályainak, akkor jelentsük inkább, de még véletlenül se hívjuk fel. Nem ér meg még egy telefont sem. A csalók erre várnak. Jó a beszélőkéjük, mint általában a szélhámosoknak. Még lehet a humoruk is jó. Meg akarnak nevettetni minket, személyes találkozóra hívni, mondván, hogy mi veszteni valónk van. A csalóknak poén az élet, de mi nem szeretnénk, ha poént csinálnának belőlünk. Ha nem lenne ez jó megélhetési forma, akkor maguktól kihalnának. Ha nem lennének olyan emberek, akiket át lehet verni, akkor nem lennének csalók sem. De ma virágkorukat élik az átverések.

Nem telik el úgy nap ma Magyarországon, hogy legalább egy vevőt ne húznának csőbe csalók lakásátveréssel

Az ilyen komoly lakásárak korában bizony minden nekik kedvez. A vevők jobban félnek a valódi lakásáraktól, mint a csalók kínálta alternatív áraktól. A lakáspiacon nincsenek alternatív lakásárak. Vannak az eladó lakások és vannak a lakásátverések.

Mi döntünk, mi választunk. Az eladó lakások sosem lesznek olcsók. Olyan olcsók egyáltalán nem lesznek, mint adott pillanatban a lakásátverések.

A lakásárakat érezhetjük erősnek, nagyon erősnek. Fájhat a fejünk is miatta, de az szúnyogcsípés ahhoz képest, amit a lakásátverésektől érezhetünk. Újra leírjuk, hogy aki lakásvásárlásban gondolkodik, akinek valódi lakáscéljai vannak, annak nem a Google, nem a Facebook vagy Instagram, de nem is a hirdetési oldalak a legjobb barátai, hanem egy megbízható ügyvéd. Azért írjuk le, hogy megbízható, mert az ügyvédek között is vannak a sötét oldalt képviselők, az ördög ügyvédjei. A csalóknak is vannak ügyvédeik, jegyeznénk meg gyorsan.

Ne sajnáljuk a pénzt ügyvédre, amikor konkrét lakásvásárlás előtt állunk

Igen, előbb legyen ügyvédünk, mint még konkrét lépéseket teszünk a vásárlás érdekében. A vevőnek egyébként is erősen ajánlott a saját ügyvéd, mert a tulajdonjog bejegyzését, a földhivatali ügyeket Magyarországon a vevő ügyvédje intézi. Átgondolva ez teljesen érthető is, ezért a vevő érdekképviselete minden szempontból legyen feddhetetlen és független az eladói oldaltól. Ne bízzuk rá magunkat vevőként semmilyen eladó ügyvédjére.

Ingyen ügyvédi szolgáltatást pláne ne fogadjunk el!

A lakáspiacon vevőként csak saját ügyvédünkkel konzultálva tárgyaljunk, egyeztessünk és kössünk szerződést, vonjuk be a lakásügyeinkbe és egy lépést se tegyünk nélküle. A saját ügyvéd úgy működhet, mint egy vírusirtó. Azonnal jelezheti, hogy mit „ne nyissunk meg vagy mitől tartsuk magunkat távol”. Az internetet sem ajánlatos manapság vírusirtó nélkül használni. A vírusok mindenhol ott lehetnek, a legártatlanabbnak tűnő oldalakon is. Nincsenek teljesen megbízható oldalak vírusok szempontjából sajnos. A lakáspiac vírusaira nincs gyógyszer, csak a megelőzés segíthet. Vírusvédelem nélkül a lakáspiacon fertőzötté, majd könnyedén áldozattá válhatunk.

Kép: Ingatlanműhely

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely