ingatlan árverés  végrehajtás kényszerértékesítés végrehajtó téves lakáscím ingatlanműhely

Néhány napja jelezte a lakás bérlője, hogy egy fura végrehajtós levelet talált a postaládában, ami sem az ő sem a lakás tulajdonosának nem szól, de a cím stimmel. Először azt mondtuk dobja ki nyugodtan, ne foglalkozzon vele. A lakás múltja kalandos, állandóan jönnek idegen nevekre levelek. De még a rendőrség is járt a lakásban nem túl régen, mert egy előző lakót kerestek, amit mi nem ismertünk, természetesen a bérlő sem. Szóval zajlik az élet a lakás körül.

A bérlő tegnap csak kibontotta a levelet és meglepve olvasta, hogy a lakást banki tartozás miatt már árverezik is. A lakás címe pontos, de sem a mérete, szoba száma sem a tulajdonos neve nem stimmel.

ingatlan árverés  végrehajtás kényszerértékesítés végrehajtó téves lakáscím ingatlanműhely

Gyors utána járás után kiderült a turpisság. Ez egy földszinti lakás a társasházban. A földszinten nincs sem 1-es, sem 2-es, sem 3-as lakás, hanem 4-sel kezdődik a számozás. Ez eddig senkit sem zavart. A földhivatalnál viszont a lakás ajtók számai 1-sel kezdődnek. Ami a földhivatalban az 1-es lakás, az a társasházban a 4-es lakást jelenti. A végrehajtó pedig le is fotózta a 4-es lakás ajtaját és nyilvánosan meg is hirdette nyilvános árverésre, miközben neki a 7-es lakás ajtaját kellett volna lefotóznia, ami a földhivatalnál a 4-es lakás.

Új társasházak esetében az albetétesítésnél előfordulnak hibák, méghozzá elég gyakran. A földhivatalnál bejegyzett ajtó számok néha köszönő viszonyban sincsenek a társasházban szereplő ajtó számokkal. Ezt érdemes ellenőrizni, mert sokszor csak értékesítésnél derül ki, hogy a földhivatal szerint nem is azt a lakást vettük meg, amiben a társasházban lakunk, vagy amit eddig bérbeadtunk. Téves végrehajtással még mi sem találkoztunk.

Mit szólt a végrehajtó?

Udvariasan és vidáman előadtuk, hogy mindenképpen figyeljen oda a részletekre. Szépen le is lett írva, hogy a lefotózott és árverésre kiírt lakás a valóságban a 7-es lakás a társasház földszintjén és nem a 4-es. Humorosan fogta fel, mert talán ő sem találkozik minden nap ilyen bakival. Természetesen bejelentjük a hibát hivatalos tértivevényes levélben a társasház közösképviselőjének megerősítésével, akik tudják, hogy el vannak számozva a lakások a földszinten. Ha a lakás címe nem is stimmel, a tulajdonos neve és az adottságai alapján egyértelműen azonosítható a társasházon belül.

Ha lesz folytatása ígérjük beszámolunk róla. Addig is nagyon örülünk, hogy időben lett észrevéve a hiba, amit ezutón is köszönünk a bérlőnek. Látszik, hogy mi sem vagyunk tökéletesek és ha ránk hallgat, akkor az hiba lett volna. Látható, hogy már augusztus 2-ra lakáslátogatást szervezett a téves lakáshoz a végrehajtó. Ha valakinek van hasonló története, kérjük ossza meg a kommentekben, vagy akár Facebook oldalunkon.

FRISSÍTVE: Esti hír lett a 2016. június 17-i Tényekben.

ingatlan árverés  végrehajtás kényszerértékesítés végrehajtó téves lakáscím ingatlanműhely

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.