ingatlan disputa ingatlanmarketing ingatlanos lakáspiac lakáshirdetési oldal ingatlan 2020 Magyarország Ingatlanműhely

Felmegyek az internetre és ott megtudhatok mindent, amit csak akarok. Ingyen. Ingyen szeretnék hasznos információkat, mert megérdemlem. Fizetni érte? "Hülye azért nem vagyok!" Az interneten minden lakáspiaci információ ingyen van, már miért fizetnék érte. Igaz, ami igaz, a lakáspiaci híreket és információkat ingatlanpiaci szereplők jegyzik. Ezek a cégek meg pénzből élnek. Szóval valaki csak fizet nekik, hogy egyébként beszélni tudjanak. Ki az a hülye, aki ingatlanközvetítőkkel dolgozik? – jön ez a nagyon egyszerű választ váró kérdés. Aki ezt felteszi, azt mondjuk nem zavarja, hogy amit ő a lakáspiacról gondol, lát, abban elég nagy szerepe van az ingatlanközvetítőknek.

Ha nem működne együtt velük senki, ha mindenki úgy gondolkodna, hogy hülye az, aki ingatlanost bíz meg a lakásügyeivel, akkor ki tájékoztatna minket a lakáspiacról "az interneten" ?

A nem ingatlanosokkal dolgozók megtartják maguknak a lakáspiaci tapasztalataikat általában. A hirdetési oldalak tudják helyettesíteni az ingatlanos média jelenlétet?

Tényleg, és ki tartja el az ingatlanhirdetési oldalakat? Na, mégis ki? Teljesen véletlenül pont az ingatlanosok és az ingatlanból élő vállalkozások. Aki hülyézi az ingatlanosokkal együttműködő ingatlantulajdonosokat, az ingatlanpiaci szolgáltatókat, azok nem is tudják, hogy inkább hálásnak kellene lenniük mindazoknak, akik helyettük eltartják az ingatlanosokat, az ingatlanosok meg a hirdetési oldalakat.

A magánhirdetőkből 2019-ben sem tudna egy hirdetési oldal sem életképes maradni

Ez azért elég súlyos üzenet a „nem hülyéknek” is. Az természetes, hogy online hirdetéseket nézegetünk, gyűjtjük az információkat, mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy nekünk semmi szükségünk ingatlanosra, mert az internet a mi saját ingatlanosunk, aki ingyen ad nekünk mindent. Mindezt úgy, hogy ingatlanosok hirdetéseit nézegetjük, ingatlanosok elemzéseit olvassuk és az ingatlanosoknak köszönhető ingatlanhirdetési oldalakat böngésszük közben.

De én vagyok a „nem hülye”, mert én nem működöm együtt ingatlanossal. Nem, én tényleg nem. Én vagyok a potyautas, aki bár sokat köszönhet az ingatlanosoknak a sok hasznos információért, amit megosztanak, amiért eltartják a hirdetési oldalakat, ahol szintén jó dolog tájékozódni.

Az sem hátrány, ha a hirdetési oldal mondjuk fejleszt, lehet rajta olyan mennyiségben hirdetést találni, amiből azért több kiolvasható, mint anno az Expresszből

Milyen jó buli is volt minden reggel megvenni az Expresszt! Azok voltak ám a régi szép idők, amikor éppenséggel az ingatlanközvetítők kezdtek el először árral hirdetni eladó és kiadó lakásokat! Olyan régen volt, hogy már el is felejtettük. Igen, a kedves és már akkor is „nem hülye” tulajdonosok megspórolták a hirdetés szövegéből az árat, mert azzal olcsóbb volt a hirdetés maga. Igaz, nem volt nagyon informatív, de az egy tulajdonost akkor (sem) zavart. Az „élősködő” ingatlanosok meg valahogy már akkor is többet áldoztak a hirdetésre, és a hirdetéseikben már olyan információkat is lehetett találni, aminek volt lakáspiaci haszna.

20 évvel később meg el sem akarjuk hinni, hogy lehetett hirdetni ár nélkül. Lehetett és valamiért pont az ingatlanosok hozták az árral történő hirdetést „divatba” .

Legyen megint, újra Expressz korszak?

Ha igen, akkor nem kell együttműködni ingatlanosokkal, le kell róla mindenkit beszélni és lehet sértegetni vagy kigúnyolni mindenkit, akinek köszönhetjük azt, hogy ma már azt sem értjük, hogy egyáltalán az Expressz hogyan tudott a lakáshirdetők és lakáskeresők reggeli olvasnivalója lenni.

Nem is a tulajdonosok értékelték először az árral történő lakáshirdetéseket, hanem a vevők, a bérlők és többek között maga a KSH is. Piacgazdasági lépcsőfoknak tekintették az ingatlanközvetítők „áras lakáshirdetésit”, amit a KSH még képes volt elemezni is a maga idejében. Ha nem hisszük el, akkor járjunk utána és döbbenjünk le vagy meg.

Az ingatlanközvetítők megjelenése és megmaradása a lakáspiacon ma már azoknak is érdeke, akik szerint mind, az összes tűzrevaló

Meg lehet ezen sértődni, lehet továbbra is meggyőződésből és pozícióból hülyézni az ingatlanosokat, naponta megkérdőjelezni a lakáspiaci szerepüket. De akkor tessék nem „ingyenélőt játszani” az ingatlanosok által teremtett és anyagilag is fenntartott világban, amit jobb és rosszabb esetben is lakáspiacként élünk meg a mindennapokban. Ettől még persze nem ez a teljes lakáspiac, de a „felmegyek az internetre” és majd megtudok onnan „nem hülyéknek” bizony marad ez az ingatlanos "ingyenes" világ. Ingyen ebéd? Rémlik valami? Ja tudjuk, hülye ingatlanosok, ne pimaszkodjatok, nélkületek minden jobb lenne. Az ingatlanosok nélkül tényleg minden jobb volt. Tényleg?

Kép: Ingatlanműhely

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely