Eljön mindig az idő, amikor nem lehet kinézni az ablakon. Persze ki lehet rajta nézni, csak nem lehet mit látni. Nincs az a panoráma, amit nem takar el a köd, vagy a ködnek hitt szmog. A tudatlanság elvileg a boldogság egyik ára a sok közül. A szmogról meg talán jobb, ha azt hisszük köd. Tényleg jobb néha, ha nem mindig vagyunk tisztában miben is élünk. Sőt, az még jobb, ha azt hisszük, hogy a lakásajtót magunkra zárva mindent kizárhatunk az életünkből. Otthon csak az van, amit mi akarunk, elvileg. Ha nem hinnénk ebben igen erősen, az otthon szónak sem lenne értelme.

Kép: Instagram - A növények nélküli lakások a legritkább esetben otthonok.

Ezért ilyenkor különösen felértékelődik, hogy mi vesz minket körbe otthon. Ha elmegyünk egy lakásba, ahol nincsenek növények, először semmi aggasztóra nem gondolunk. Már miért kellene mindenkinek növényt tartani otthon? A növények nélküli lakások a legritkább esetben otthonok. Egy valódi otthonban mindig van növény. Az otthon fontossága az utóbbi években háttérbe szorult. Az ingatlanok egyensúlyában az otthonok száma, olyan, mint a levegőben az oxigén. Ha valamiért ingatlanok élettelen terekké válnak, üresen állnak, az először csak intő jel, később már igen komoly probléma.

Kép: Instagram - Már miért kellene mindenkinek növényt tartani otthon?

Az a hit, hogy az ingatlan az csak pénz, bármikor pénzzé tehető, már hogyne tudnánk, hogy nem igaz. Persze, hogy tudjuk. Viszont olyan szépen hangzik, amiért szeretnénk, ha mégis igaz lenne. Hiába minden bölcsesség, racionalitás, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem is igaz. Azon nem gondolkodunk el, ha a növények nélküli lakásról azt állítják, hogy ott semmilyen növény nem marad életben. Azon viszont lehet érdemes lenne, ha a növények nem maradnak életben egy lakásban, ott embernek sem kellene élni.

Kép: Instagram - ...ha a növények nem maradnak életben egy lakásban, ott embernek sem kellene élni.

Egy ország fejlődésében az otthonok számának növekedését is figyelembe kéne venni. Attól még egy ország nem biztos, hogy fejlődik, mert egyre több benne az ingatlan. Egy ország lakáspiacának fokmérője ma az, hogy hány új ingatlant építenek, és nem az, hogy valójában hány új otthon születik.

Kép: Instagram - ...az otthon nem egyenlő a lakáspiaccal.

Ha valaki ma kérdéseket tesz fel itthon a lakáspiacról, legritkábban gondol az otthonokra, az otthonok fontos szerepére, mint lehetséges válaszra = a magyar lakáspiac levegőjének oxigéntartalmára. A levegő nem az oxigén szinonimája, ahogy az otthon sem egyenlő a lakáspiaccal. Ezt persze el lehet felejteni könnyedén, de mindig lesz valami, ami majd eszünkbe juttatja. Ilyen lehet egy nagyon szép, vagy nekünk nagyon kedves növény otthon.

Kép: Instagram - Ha valaki ma kérdéseket tesz fel itthon a lakáspiacról, legritkábban gondol az otthonokra.

Hiába megyünk el bárhová otthonról, bármennyi időre, mindig elsők között fogunk rá pillantást vetni, amikor újra otthon vagyunk. Rendszeresen figyeljük, hogy minden rendben van-e vele. Megmagyarázhatatlan sikerként éljük meg minden új hajtását, a fejlődését. Hasonlóan megmagyarázhatatlan düh önt el minket, amikor látjuk, hogy a növényünk szenved.

Kép: Instagram - Lehet, hogy a növények a legjobb munkatársak?

Nem az a fontos, hogy hány és milyen különleges növényről beszélünk most. Csak az számít, hogy mindez mit jelent nekünk.

Kép: Instagram - Csak az számít mindez mit jelent nekünk.

Például azt, hogy eladnánk-e a lakással együtt a növényünket, vagy sem? Tudnánk-e könnyedén bármilyen más növénnyel helyettesíteni a kedvencünket, vagy sem? Vagy azt, hogy egyáltalán tudnánk-e egy növények nélküli lakást otthonunknak tekinteni? Vennénk egyáltalán olyan lakást, amiben az eladója szerint semmilyen növény nem él meg?

Kép: Instagram - ...tudnánk-e egy növények nélküli lakást otthonunknak tekinteni?

Kezdőkép: Instagram

Az építő kritika szellemében a vitaindító bejegyzés kommentelhető, továbbgondolható. Csak hangosan gondolkodunk, ezért a tévedés jogát fenntartjuk. A témával kapcsolatban további kérdéseikre szívesen válaszolunk. Keressenek minket, csatlakozzanak hozzánk Facebook oldalunkon.

Kérjük, figyeljenek ránk, mert mi figyelünk Önökre.

Köszönjük.

Ingatlanműhely